24 са номинирани за Спортист на годината на спортното училище

Те са представители на осем вида спорт и са завоювали множество титли и медали от национални първенства.
24 ученици на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич са номинирани за най-добър спортист на 2013 година.
До края на тази седмица ще бъдат попълнени над 50 анкетни карти от треньори, президенти на клубове, учители и спортни журналисти.
Десетте най-добри ще бъдат тържествено наградени на специална церемения.
С най-голямо присъствие сред номинираните са хандбалистите - шестима: Джошкун Якубов, Николай Запрянов, братята Съби и Александър Кирилови, Златан Петров и Йордан Стоянов. Техен треньор е Светослав Божков от ХК Добруджа. Те са юношески национали, а вече с упех играят и при мъжете на ХК Добруджа.
Сериозно присъствие сред номинираните имат и боксьорите - Валентин Иванов, Стоян Добрев, Ивайло Йорданов, Гьокан Тасим и Атанас Атанасов.
Себайдин Халим, Дениз Халим и Даяна Димитрова са номинираните тежкоатлети.
Останалите спортове имат по двама представители. Номинираните борци са Панайот Димитров и Бончо Бончев. Колоездачите са Джем Реджеб и Янис Маринов. Номинирани са две гимнастички на Йовка Няголова - Магдалена Кирилова и Благовестина Костадинова. Дони Дончев и Иван Петров са представителите на футбола в анкетата на СУ "Г. С. Раковски" - Добрич. Рая Николова и Николай Минков са лекоатлетите, които ще спорят за спортист на годината на училището за шампиони.
Ето и какви са успехите на всеки от номинираните през тази година, в кой клас е и кой е неговият треньор:

No Comments Yet.

Leave a comment