Борец и тежкоатлетка са номер 1 за годината в спортното училище, ХК Добруджа е най-добрият отбор

Панайот Димитров и Даяна Димитрова заслужиха това признание с успехите си в България и на силни международни турнири.
По традиция Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич ще награди най-добре представилите се ученици през годината. 28 спортисти бяха номинирани, а след гласуване от учители и треньори бе оформена челната десятка.
sss
Двама с равен брой точки си разделят първото място - борецът на "Добруджански юнак" Панайот Димитров от 10А и тежкоатлетката на СКВТ "Добрич" Даяна Димитрова от 9А. Борецът с треньор Петър Петров през тази година спечели първите места на Европейското първенство за кадети с увреден слух в свободен и класически стил, класира се пети на Европейското първенство за кадети в кат. до 42 кг., окичи се с бронзов медал от Балканското първенство и стана шампион на България.
Тежкоатлетката с треньор Божидар Божилов стана Европейска шампионка и рекордьорка в движението изхвърляне за 2015, Вицеевропейска шампионка в двубоя за кадетки до 15 г., спечели първо място на кръг от Световната купа за жени, стана държавна шампионка за девойки до 20 г., подобри пет републикански рекорда за кадетки до 15 г. през тази година, стана и държавна шампионка за жени на Хърватия.
Второто място в класацията е за боксьорката Аслъхан Мехмедова - пета на Европейското първенство за девойки в кат. до 60 кг., първа в България за купата и на личното първенство. Треньорът й е Йордан Мирчев. С равни точки на трето място са Йордан Атанасов - вдигане на тежести и Дилян Димитров - борба. Следва хандбалистът Михаил Нейчев.
За отбор на годината в училището за шампиони бе избран Хандбален клуб Добруджа с треньор Светослав Божков. Младежите на ХК Добруджа, до 19 години, завоюваха трето място в първенството на страната и трето място за Купата на България. Голяма част от тези ученици са в основата и на бронзовите медали на мъжкия състав. Второто място в отборната класация заемат девойките на Боксов клуб "Добруджа", а третото е за Колоездачен клуб "Добрич - 1905".
ТОП 10 на спортистите на СУ "Георги Стойков Раковски"
ТОП 3 на отборите на СУ "Георги Стойков Раковски"


Comments are closed.