БОРЕЦ И ВОЛЕЙБОЛИСТКА СПЕЧЕЛИХА ЛЪВСКИЯ СКОК В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ

Борецът Стойчо Диков стана шампион при големите ученици, а волейболистката Невена Йорданова - при девойките.

На днешния ден (19 февруари) отбелязваме 145 години от гибелта на Васил Левски. По този случай в Спортно училище "Георги Раковски" - Добрич се проведе състезание по дълъг скок в чест на Апостола на свободата. То се провежда за шеста поредна година.

В началото всички присъстващи в залата по борба на спортното училище в Добрич се преклониха пред паметта и делото на Васил Левски с едноминутно мълчание.

Участниците в лъвския скок имаха по три опита, след което бе оформено и класирането в две възрастови групи и при двата пола. Най-добрите бяха наградени с грамоти и шоколади от директора на училището за шампиони Николай Дяков.

При състезателите от 5 до 8 клас втора и трета награда взеха хандбалистите Найден Норов (III място) и Маниел Димитров (II място), призовото първо място зае борецът Ивелин Наташев, който скочи 3.60м.

При девойките първа стана волейболистката Невена Йорданова, която скочи 3.15 м., последвана от гимнастичките Полина Митева и Моника Георгиева.

При момчетата от 9 до 12 клас лъвския скок спечели борецът Стойчо Диков. Той постигна отличен резултат в дългия скок - 4.70 метра. Стойчо участва за втори път, като миналата година се е класирал трети.

Второто и третото място заеха хандбалиста Донислав Димитров (на снимката) и футболиста Евгени Георгиев.

 

No Comments Yet.

Leave a comment