ДАЯНА ДИМИТРОВА Е СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ, КОЛОЕЗДАЧИТЕ СА НАЙ-ДОБРИЯТ ОТБОР

На церемония на 16 декември, петък, от 10.00 часа ще бъдат наградени най-добрите спортисти и отбори за 2016 г. в Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич.

Учители, треньори, президенти на клубове и спортни журналисти определиха чрез гласуване най-добрите спортисти и отбори в училището за шампиони в Добрич.
Първото място в класацията е за Даяна Димитрова от 10 А клас. 16-годишната добричлийка спечели първото място на Европейското първенство по вдигане на тежести за състезателки до 17 години в категория до 44 кг., като постави европейски рекорд на изтласкване. През тази година състезателката на СКВТ "Добрич" спечели титлите на държавното лично и отборно първенство за жени до 48 кг. Нейн треньор е Божидар Божилов.
На второ място в класацията за спортист на годината в Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич е борецът Панайот Димитров от 11 А с треньор Петър Петров. През тази година той стана световен шампион за кадети с увреден слух и в двата стила - свободен и класически, при състезателите до 50 кг. Панайот Димитров спечели и първото място на първенството на България за кадети до 46 кг.

Трети е колоездачът Янис Маринов, четвърти е тежкоатлетът Йордан Атанасов, а на пето място са класирани хандбалистите Михаил Нейчев и Красен Крайчев.
Ето как изглежда десятката, по колко точки са събрали учениците в нея и какви са постиженията им през годината:

Отбор на годината в училището за шампиони са юношите младша възраст на колоездачен клуб "Добрич - 1905" с треньор Радил Радилов. Следват младежите на боксов клуб "Добруджа" и хандбалистите до 19 години на Добруджа.

На церемонията в петък ще бъдат връчени и поощрителни награди на Женя Стоянова - волейбол, Кристиян Шопов - плуване, Георги Георгиев - футбол и Тодорка Славова - художествена гимнастика. За откритие на годината е определен Бурчин Мехмед - състезател по борба свободен стил.

No Comments Yet.

Leave a comment