Хандбалист и боксьор са номер 1 в спортното училище

Джошкун Якубов и Стоян Добрев си поделят първото място в анкетата на СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич за спортист на годината.

Двамата 12-класници събраха по 188 точки в традиционното допитване сред треньори, президенти на клубове, учители и спортни журналисти.
Джошкун Якубов е с огромен принос за титлата на мъжкия състав на хандбален клуб Добруджа. И през изминалия, и през настоящия сезон той е сред най-резултатните състезатели в А група. С младежите на ХК Добруджа през тази година той спечели второ място за купата и бронзови медали от първенството.
Боксьорът Стоян Добрев се класира трети при мъжете в държавния личен шампионат и Купа България, както и в първенството при младежите. В отборния шампионат той има второ място при мъжете и трето при младежите.
Втори в анкетата за спортист на годината на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич се класира тежкоатлетът Себайдин Халим със 134 точки. Десетокласникът е републикански шампион при юношите.
Борецът Панайот Димитров - първи в отборния и трети в личния шампионат при момчетата е трети в класацията със 106 точки.
Даяна Димитрова - вдигане на тежести и Валентин Иванов - бокс разделят четвъртото място.
На петата позиция са двама лекоатлети - Рая Николова и Николай Минков.
Шести е хандбалистът Николай Запрянов, седми - боксьорът Ивайло Йорданов, а осми - колоездачът Джем Реджеб.
Хандбалистите Йордан Стоянов и Златан Петров си поделят деветото място в класацията на спортното училище за 2013 година.
ТОП 10 завършва с боксьорът Атанас Атанасов и борецът Бончо Бончев.
Ще бъдат връчени и следните поощрителни награди: за най-добра гимнастичка - Магдалена Кирилова, за най-добър футболист - Дони Дончев, за най-перспективни млади спортни таланти отличници -  Благовестина Костадинова (художествена гимнастика) и Николай Николов (футбол).
Отличените ученици ще получат купи, грамоти и предметни награди. Церемонията по награждаването на най-добрите спортисти за 2013 година ще се проведе в петък, 13 декември, от 10.30 часа в Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич.

No Comments Yet.

Leave a comment