Йордан Атанасов: Целта ми е медал от Токио 2020

За мен тази награда означава много, защото съм за първа година в училището, заяви Йордан Атанасов, който бе избран за номер 1 в СУ "Г.С.Раковски".

Той е много доволен от преминаването си в спортното училище в Добрич от началото на тази учебна година. Така имам повече време за тренировки и напредвам по-бързо, обясни тежкоатлетът. Днес той получи наградата си за най-добър възпитаник на училището за шампиони в Добрич за 2014 година.

На Европейското първенство за кадети, до 17 години, 15-годишният Йордан Атанасов се класира трети, като в изхвърлянето стана втори, поставяйки нов европейски рекорд в движението за състезатели до 15-годишна възраст. Той е държавен вицешампион в двубоя и първи в движението изхвърляне в България при тежкоатлетите до 20 години.

През следващата година му предстои трето поредно участие на Европейско първенство - за тежкоатлети до 17 години. Целта ми на шампионата ще е минимум място в тройката, но ще се боря за първото място, сподели Данчо.

Припомняме, че състезателят на СКВТ "Добрич" вече има една европейска титла - през 2013 година, на шампионата за юноши до 15 години.

Йордан Атанасов разкри каква е голямата му мечта в спорта - медал от Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година.

Той благодари на своя треньор Жанета Георгиева, учителите в спортното училище, родителите си и приятелите за подкрепата, която му оказват и благодарение на която постига високи разултати на републикански и международни състезания.

Comments are closed.