Международни успехи и място в ТОП 6 в страната е целта на Спортно училище – Добри

СУ "Георги Стойков Раковски" от години е сред десетте най-добри спортни училища в България, които са общо 23. Директорът Николай Дяков обяви, че целта за 2016 година е училището да влезе в ТОП 6 по успехи.

Над 100 медала от национални и международни състезания е целта на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" за тази година. Амбицията на директора Николай Дяков е повишаване на качеството - награждане над постигнатите през изминалата година големи успехи на турнири в чужбина. Той очаква от най-талантливите и трудолюбиви ученици отново да защитят достойно името на училището, града и страната си на престижни международни форуми като балкански, европейски и световни първенства.

Прпомняме, че през 2012 година с встъпването си в длъжност директорът на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" Николай Дяков възстанови паралелката по художествена гимнастика, на следващата - тази по волейбол, през 2014 година в училището се завърна и плуването, а през миналата спортовете станаха рекорден брой - 11, с включването и на карате.

Следващите два спорта, които ще влязат в програмата на СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич, са тенис на маса и шахмат. В тях градът ни има традиции и много талантливи деца. Очаква се инициатива и от страна на клубовете, за да бъдат увеличени спортовете в училището за шампиони в Добрич с още два през 2017 година.

Comments are closed.