НАГРАДИХА НАЙ-ДОБРИТЕ В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ ЗА 2017-ТА

Спортист на годината е борецът Панайот Димитров, юношите старша възраст на Колоездачен клуб "Добрич - 1905" са най-добрият отбор, Живодар Владев получи наградата за най-добър футболист, състезателката по вдигане на тежести Гюлбахар Ахмедова - за най-млад медалист, а Петър Петров бе избран за най-успешен треньор, заради успехите на борците на "Добруджански юнак". Училището за шампиони в Добрич се нарежда в шестицата на спортните училища в България по спечелени отличия през годината.

Церемонията по награждаването на най-добре представилите се в състезанията през годината ученици на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич се проведе днес. Номинирани бяха 26 спортисти и 4 отбора. Те бяха подредени с гласовете на учители, треньори, представители на клубовете, журналисти. Общо бяха попълнени 50 анкетни карти.

Над 160 са спечелените медали от учениците през тази година. 56 от тях са на републикански и международни първенства - 15 златни, 18 сребърни и 23 бронзови. Още над 100 отличия са завоювани на турнири в България и чужбина, съобщи директорът на СУ "Г. С. Раковски" Николай Дяков. Това нарежда добричкото училище сред шестте най-добри в страната.

От името на кмета Йордан Йорданов учениците бяха поздравени от неговия заместник Росица Йорданова, която бе гост на тържеството. Гордеем се с вас и вашите успехи, се казва в поздравителният адрес. От Община Добрич пожелават още много медали на учениците и през следващата година.

Панайот Димитров бе избран за Спортист на годината на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич. Състезателят по борба от 12А клас спечели през 2017-та бронзов медал на Олимпийските игри за хора с увреден слух в категория до 57 кг. и трето място на държавното-лично първенство за юноши. Панайот Димитров бе първи в класацията и през 2015-та година.

Втори в анкетата е осмокласникът Димитър Янков - национален състезател по вдигане на тежести. Той спечели първото място и на двата кръга на държавното лично отборно първенство за кадети до 15 години в категория до 56 кг. Участва на Световно първенство за кадети до 15 г. в Бангкок, Тайланд.

Третото място си резделят двама хандбалисти, които са събрали равен брой точки - Илиян Денев и Донислав Димитров. Те спечелиха сребро в първенството с мъжкия отбор на Добруджа и бронз с младежката формация.

 

В десятката следват Андон Иванов - бокс, Илия Иванов - борба, шести са колоездачите Янис Маринов и Цветомир Бончев, седми е хандбалистът Мелих Мехмедов, на осмо място са трима борци - Ростислав Александров, Росен Росенов и Дарин Дичков, девети е тежкоатлетът Ангел Янков, а десетото място си разделят брат и сестра - лекоатлетите Алтен и Денис Атанасови.

Бяха връчени и специални награди - на Живодар Владев за най-добър футболист, на Деница Донева, Назар Сюлейманова и Полина Митева - за успехите им в художествената гимнастика, и на състезателката по вдигане на тежести Гюлбахар Ахмедова - за най-млад медалист.

Купата за отбор на годината на спортното училище спечели Колоездачен клуб "Добрич - 1905" с формацията за юноши старша възраст, които станаха втори на държавния личен отборен шампионат на шосе.

Второто място в класацията е за младежите до 19 години на Хандбален клуб Добруджа - трети на държавното първенство на България.

В класацията за отбори следват борците на "Добруджански юнак" - кадети.

Наградата за най-добър треньор бе връчена от Анелия Синабова - представител на Министерство на спорта за Варна и Добрич на заслужилия треньор по борба Петър Петров от клуб "Добруджански юнак". Тя пожела на учениците още много успехи и да достигнат до Олимпиада.

No Comments Yet.

Leave a comment