Най-силната година на международно ниво през този век за спортното училище в Добрич

Общо 96 медала от републикански първенства, Купа България и големи международни състезания спечелиха учениците на СУ "Георги Стойков Раковски" от началото на 2015 година.

28 златни, 7 сребърни и 61 бронзови отличия от държавни и международни турнири за деца, юноши и девойки, мъже и жени завоюваха за по-малко от 10 месеца възпитаниците на училището за шампиони в Добрич.

2015-та е най-успешната година за спортното училище в Добрич на международната сцена за последните повече от 10 години. Гордостта на училището са братя Димитрови и две красиви млади дами, които с огромен успех са се посветили на тежки спортове като вдигане на тежести и бокс.

Панайот Стефанов Димитров спечели две титли на Европейското първенство по борба за хора с увреден слух в Грузия. Той стана първи в класическия и в свободния стил, в кат. до 42 кг. за кадети. Най-големият му международен успех за тази година бе постигнат преди 4 дни в Турция. Панайот Димитров спечели бронзов медал на Балканското първенство по борба свободен стил, в кат. до 42 кг. за кадети. През лятото той стана пети на Европейското първенство по борба свободен стил за кадети в Сърбия.

На Европейското първенство за борци с увреден слух брат му Дилян Стефанов Димитров спечели два сребърни медала - в свободен и класически стил, в кат. до 54 кг. за кадети.

Годината е изключително успешна и за Даяна Димитрова Димитрова. Тя е втора на Европейското първенство по вдигане на тежести в кат. до 53 кг. за кадетки, което се проведе през лятото в Швеция. В края на миналата седмица 15-годишната Даяна се класира първа на Световната купа за жени в Сърбия.

За международните успехи на Спортно училище - Добрич допринесе и Аслъхан Сезгин Мехмедова. Те се класира пета на Европейското първенство по бокс за девойки в Унгария в кат. до 60 кг.

Comments are closed.