Николай Дяков: При новия прием ще наблегнем на качеството

Паралелно с това целта е от следващата учебна година паралелките да се увеличат с две, а с това броят на учениците в СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич от 200 да достигне 240.
При приема за следващата учебна година ще акцентираме върху подбора на най-талантливите за спорт деца, ще наблегнем на качеството, а не на количеството, заяви Николай Дяков - директор на спортното училище в Добрич.
За целта ще разчитаме на съдействието на всички директори и учители по физическо възпитание в града и областта да насочват към нас учениците с най-големи спортни заложби, за да могат да ги развият напълно и в бъдеще да станат шампиони на България и света, коментира още Николай Дяков. СУ "Георги Стойков Раковски" е правилният избор за децата, които са амбицирани да се занимават сериозно със спорт и да станат професионалисти, допълни той.
През настоящата учебна година учениците в училището за шампиони са 200. Целта е през следващата да се увеличат до 240.
От септември спортовете в СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич стават 9. Новият е волейболът, който се завръща в училището след 10-годишно прекъсване. Останалите осем спорта са лека атлетика, хандбал, бокс, вдигане на тежести, борба, футбол, колоездене и художествена гимнастика.

No Comments Yet.

Leave a comment