Нов спорт в училището за шампиони в Добрич

С разкриването на паралелка по карате, броят на спортовете ще стане 11, което ще бъде рекорд в 30-годишната история на спортното училище.

По инициатива на КК "Самурай" - Добрич каратето - един от най-успешните за града ни спортове на национално и международно ниво, ще влезе в програмата на Спортно училище "Георги Стойков Раковски". Предстои предложението за план приема да бъде изпратено за одобрение в Министерството на спорта. Училището и КК "Самурай" очакват разрешението и са готови да започнат съвместната си работа още от следващата учебна година - септември 2015.

Прпомняме, че през 2012 година с встъпването си в длъжност директорът на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" Николай Дяков възстанови паралелката по художествена гимнастика, на следващата - тази по волейбол, а през тази година в училището се завърна и плуването. Така спортовете в СУ "Георги Стойков Раковски" отново ставанаха 10 - лека атлетика, футбол, хандбал, волейбол, бокс, борба, вдигане на тежести, колоездене, художествена гимнастика и плуване, колкото са били и при откриването на училището преди 30 години.

С включването и на карате броят на спортовете ще стане рекорден - 11.

Comments are closed.