Призови класирания на нашите ученици от началото на учебната година

От началото на учебната година част от учениците на Спортно училище „Георги Стойков Раковски”започнаха своите участия на различни състезания и турнири. Най-добре представилите се сред тях са:

1. Бокс
Състезателите на Боксов клуб „Добрич” с треньор Стефан Петков участваха на Втори кръг от Държавно лично-отборно първенство за юноши, което се проведе от 17 до 22 септември в град Сливен, и спечелиха три призови класирания:
• Ангел Диков – 2 място в категория до 50 кг.
• Бертан Исмаил – 3 място в категория до 52 кг.
• Раим Сандев – 3 място в категория до 48 кг.

Най-добре представилият се възпитаник на Боксов клуб „Добруджа” с треньор Димитър Пенков бе Мила Желева, която спечели 3 място в категория до 54 кг. на Втори кръг от Държавно лично-отборно първенство за девойки, което се проведе от 9 до 11 октомври в град Ботевград

2. Борба свободен стил
Състезателите на Спортен клуб по борба „Добруджански Юнак” взеха участие в два силни международни турнира. Младите състезатели с треньор Драгомир Стойчев премериха сили на IX международен турнир „Серафим Бързаков”, който се състоя на 8 и 9 октомври в град Петрич и на него взеха участие отбори от 8 държави. Те спечелиха редица призови места:

2.1. Момчета:
• Пресиян Димитров – 1 място в категория до 38 кг.
• Калоян Стефанов – 2 място в категория до 68 кг.

2.2. Деца:
• Денис Ивелинов – 2 място в категория до 51 кг.
• Иван Симеонов – 3 място в категория до 51 кг.
• Минко Стаматов – 3 място в категория до 38 кг.
• Васил Василев – 3 място в категория до 35 кг.

В град Русе се проведоха преборвания на националните отбори на България. Във възрастова група момчета участва състезателят на треньора Петър Петров – Ивелин Ивелинов, който спечели 2 място в категория до 48 кг.

3. Вдигане на тежести
Щангистите от Спортен клуб по вдигане на тежести „Добруджа” взеха участие във Втори кръг на Държавно отборно първенство, провел се в град Пловдив от 22 до 26 октомври. Най-добре се представи Алишан Али, който спечели три втори места – в изхвърляне, изтласкване и в двубоя в категория над 109 кг. за юноши.

Възпитаниците на Училището за шампиони продължават усилени тренировки, подготвяйки се за предстоящите състезания. През месец декември предстои да бъде проведена анкета за определяне на десетте най-добри спортисти на училището за 2019 г. и победетелите ще бъдат наградени на тържествена церемония.

No Comments Yet.

Leave a comment