Рекорден брой спортове в спортното училище в Добрич от септември

Новият спорт в СУ "Георги Стойков Раковски" ще бъде карате.

От следващата учебна година спортовете в училището за шампиони в Добрич се увеличават с още един и ще бъдат рекордните в историята му 11.
Искането за прием по карате вече е разрешено от министъра на спорта, чието решение е съгласувано с Министерство на образованието. Приемът по карате в Спортното училище в Добрич ще бъде за момчета и момичета в 5-8 клас. Техен треньор ще бъде Янко Соколов - многократен републикански шампион. Каратето влиза в СУ "Георги Стойков Раковски" по иницитива на КК Самурай - Добрич.
Припомняме, че през 2012 година с встъпването си в длъжност директорът на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" Николай Дяков възстанови паралелката по художествена гимнастика, на следващата - тази по волейбол, а от септември в училището се завърна и плуването. Така спортовете в СУ "Георги Стойков Раковски" отново станаха 10 - лека атлетика, футбол, хандбал, волейбол, бокс, борба, вдигане на тежести, колоездене, художествена гимнастика и плуване, колкото са били и при откриването на училището преди 30 години. С каратето броят им става 11.
В следващите години спортовете при нас може да продължат да се увеличават, например с други бойни спортове и тенис на маса, сподели вижданията си за развитие на СУ "Георги Стойков Раковски" директорът Николай Дяков.

Comments are closed.