С рекорден брой спортове започна новата учебна година в училището за шампиони в Добрич

При нас изграждаме здрави шампиони, но и знаещи и можещи граждани на България, заяви директорът Николай Дяков. Ще наблягаме и на спорта, и на учението, отбеляза той. Потвърждение за това е фактът, че 10 от 12-те петокласници влизат с успех "много добър" 5. За четвърта поредна година броят на спортовете се увеличава с един, за да достигне до рекордните 11.

По традиция новата учебна година в Добрич започна първо в Спортно училище "Георги Стойков Раковски". Бъдещите спортни звезди на града ни и България отново прекрачиха прага на школото още в първия ден на септември, за да започнат усилена подготовка за поредните си успехи.

Официални гости на първия учебен ден в СУ "Г. С. Раковски" бяха д-р Христо Боев - началник на Регионален инспекторат по образование - Добрич, Кристиян Димитров - координатор на Министерството на спорта за област Добрич и Детелина Николова - кмет на Община град Добрич.

Над 70% от нашите ученици са медалисти от национални първенства, отбеляза директорът на спортното училище Николай Дяков.

За първи път прага на училището прекрачиха петокласниците.

Новите ученици получиха първия си спортен екип на СУ "Г.С.Раковски" - Добрич и раница с джоб, специално предназначен за медалите им - достатъчно голям да побере много отличия.

Новата учебна година в училището за шампиони започна с рекорден брой спортове - 11. Новият е карате - един от най-успешните за града ни спортове. Идеята се реализира съвмество с КК "Самурай" - Добрич.

Прпомняме, че през 2012 година с встъпването си в длъжност директорът на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" Николай Дяков възстанови паралелката по художествена гимнастика, на следващата - тази по волейбол, а през миналата в училището се завърна и плуването. Сега с включването и на карате спортовете в СУ "Георги Стойков Раковски" станаха 11 - лека атлетика, футбол, хандбал, волейбол, бокс, борба, вдигане на тежести, колоездене, художествена гимнастика, плуване и карате.

И понеже учениците в спортното училище в Добрич са най-добрите, те бяха поздравени от очарователната и талантлива певица от СОУ "Св. Климент Охридски" Ива Стоянова с "You Are Simply The Best", която изпълни хита на Тина Търнър много завладяващо, красиво и емоционално силно.

Новата учебна година започна с оптимизъм за много шампионски титли и призови класирания на градски, републикански и международни първенства, след летящия старт през лятото. В последните седмици трима ученици постигнаха отлични резултати на европейски първенства - второ място за тежкоатлетката Даяна Димитрова и пети места за Аслъхан Мехмедова - бокс и Панайот Димитров - борба.

Comments are closed.