СИЛЕН СТАРТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ЗА СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ

Възпитаниците на училището за шампиони в Добрич завоюваха отличия на европейски и държавни първенства.

Новата учебна година в Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич, която по традиция бе открита на 1 септември, започна много успешно. Спортистите от училището за шампиони завоюваха редица отличия от международни и държавни първенства през изминалите 2 месеца.

Даяна Димитрова стана европейска шампионка по вдигане на тежести за кадетки до 17 г. в категория до 44 кг. на първенството в Полша. На този шампионат при юношите Йордан Атанасов спечели бронзов медал в категория до 69 кг.

Аслъхан Сезгин Мехмедова пък записа участие на Европейското първенство по бокс за девойки в Турция.

Тежкоатлетите и боксьорите на спортното училище завоюваха медали и от държавни първенства от началото на новата учебната година.

Димитър Янков стана шампион на държавното лично-отборно първенство по вдигане на тежести за кадети до 15 г. в категория до 50 кг., а Ангел Янков зае второ място в категория до 56 кг.

Ето и какви са постижанията на учениците, трениращи бокс: Атанас Йорданов – републикански шампион по бокс за юноши в категория до 70 кг., Кольо Димитров – републикански шампион по бокс за юноши в категория до 44 кг., Ангел Радев – II-ро място на Държавен личен шампионат за юноши в категория до 44 кг., Ивайло Йорданов – II-ро място на Държавен личен шампионат за младежи в категория до 49 кг.

Успешно започнаха представянето си и спортистите в колективните спортове.

Междувременно училищното ръководство вече усилено работи върху приема на нови ученици за следващата учебна година. Директорът Николай Дяков вече е провел разговор с новия президент на футболен клуб Добруджа Николай Милков, както и с представители на спортните клубове по волейбол, плуване и карате в Добрич с цел подобряване на съвместната работа и увеличаване броя на учениците в тези профили, което ще доведе и до по-високо спортно майсторство.

No Comments Yet.

Leave a comment