СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ ПОКАЗА УЧИЛИЩЕТО ЗА ШАМПИОНИ В ДОБРИЧ

Борци и гимнастички от Спортно училище "Георги Стойков Раковски" демонстрираха своя талант пред посетителите на градския парк.

Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич се включи в кампанията "Бъди здрав", която за втора поредна година организира Община град Добрич. Седмицата на здравето в нашия град се провежда от 2 до 7 април, като инициативата е посветена на Световния ден на здравето - 7 април.

По атрактивен начин младите спортни таланти на Добрич показаха своите умения и призоваха своите съграждани към физическа активност.

Проявата започна с крос и колоездачна обиколка в градския парк на Добрич.

В тях се включиха над 80 човека - ученици и учители, професионални атлети като националната шампионка на маратон и спортно ходене за жени Радосвета Симеонова и най-бързата на спортно ходене в България при девойките Габриела Красимирова, граждани, деца от домовете от семеен тип. Целта на кроса бе да запали добричлии по бягането и да им покаже, че спортът е здраве, но също така имаше и състезателен елемент - най-бързо дистаницята от 2.5 км. пробяга лекоатлетът на СКЛА "Добруджа 99" Йордан Петров - бивш възпитаник на СУ "Г. С. Раковски", с второ време е ученикът Денис Атанасов, който тренира лака атлетика, а трети финишира младият борец Виктор Данаилов.

След това в градския парк добричлии наблюдаваха схватки с участието на ученици от спортното училище, които са шампиони и медалисти от републикански, европейски и световни първенства по борба. Те демонстрираха уменията си в народните борби. С много грация, финес и чар пък бяха изпълнени съчетанията на момичетата, занимаващи се с художествена гимнастика. Така талантливите деца на Добрич нагледно показаха, че спортът е здраве - за тялото и за духа.

 

No Comments Yet.

Leave a comment