Спортното училище изпрати своите абитуриенти

Училището за шампиони в Добрич се разделя с плувец, борец, футболисти и цял отбор хандбалисти.

12-класниците на СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич днес бяха изпратени от своите учители и треньори, и от всички възпитаници на училището.

Дано всичко, което сте усвоили в класните стаи и в спортните зали, ви помогне да получите своята житейска шестица. Бъдете винаги дръзки, отстоявайте мечтите си, никога не се предавайте, останете винаги наша гордост - това пожела на абитуриентите директорът на спортното училище Николай Дяков.

Наградата за отличник на Випуск 2016 на Спортно Училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич бе връчена на плувеца Димитър Радушев - състезател на СКПС "Добруджа".

Изтощителните тренировки и битките по спортните терени калиха духа ни, направиха ни жилави и издръжливи, за което искрено благодарим на нашите треньори, каза от името на целия випуск Димитър Радушев. Благодарим и на нашите учители за разбирането и търпението, за усилията да ни образоват и направят от нас мислещи личности, добави плувецът.

На тържеството бе прочетен поздравителен адрес до Випуск 2016, изпратен от кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов. Убеден съм, че знанията и уменията, които сте получили от вашите висококвалифицирани преподаватели, ще ви помогнат да се реализирате, пише в поздравлението на кмета към абитуриентите на спортното училище.

Всички абитуриенти бяха наградани за достойното си представяне в спорта и учението с грамоти и подаръци, връчени им от директора Николай Дяков. Сред най-успешните спортисти на випуска е хандбалистът Свилен Христов с треньор Светослав Божков. Освен пълен комплект отличия с юношите и младежите на ХК Добруджа, той вече е постигнал много и с мъжкия състав.

Тримата футболисти във випуска имаха честта да бъдат наградени и от Иван Манолов - председател на БФС за област Добрич.

Comments are closed.