Спортното училище награди най-добрите спортисти и отбори

СУ "Георги Стойков Раковски" отличи най-добре представителите се възпитаници на училището за шампиони в Добрич през месеците февруари, март и април.

Началото на нова традиция бе поставено днес в спортното училище.

На специална церемения бяха наградени най-добрите спортисти и отбори от февруари до сега.

От началото на втория срок учениците на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич са завоювали 69 медала - 9 златни, 34 сребърни и 26 бронзови.

Отличените бяха наградени от Николай Дяков - директор на спортното училище.

За спортист на месец февруари бе избран боксьорът Стоян Добрев, класирал се втори на републиканско за младежи.

Стоян Добрев - спортист на месец февруариСтоян Добрев - спортист на месец февруари

След него се наредиха двама борци, последователно Бончо Бончев - трети на държавното първенство и Панайот Димитров - също трети на републиканско.

Бончо Бончев

Панайот Димитров

Номер 1 на спортното училище за месец март е Ивайло Димитров - шампион по бокс.
Наградата бе връчена на неговия треньор

Тежкоатлетът Дениз Халим бе определен за спортист номер 2 на училището за март, след като се класира втори на държавното първенство.

Дениз Халим
На трето място бе класирана боксьорката Севен Марем, спечелила трето място на държавното първенство за жени.

Севен Марем

За месец април, донесъл множество престижни класирания на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич, бяха връчени по две първи, втори и трети места.

На първа позиция бяха класирани лекоатлетите Севги Ахмед - седма на балканиадата по спортно ходене на 10 км., втора на републиканското и Николай Минков - осми на Балканското първенство и шампион на страната на 5 км. спортно ходене.

Севги Ахмед

Николай Минков

Втори в класацията за спортист на април се наредиха боксьорите Гьокан Тасим и Атанас Атанасов - шампиони от Купа България.

Гьокан Тасим

Атанас Атанасов

Трети за месец април са лекоатлетката Рая Николова - първа на държавното първенство по спортно ходене на 3 км. и боксьорът Валентин Иванов, спечелил първо място на Купа България.

Рая Николова

Валентин Иванов

Бяха връчени и поощрителни награди на ученици, постигнали призови класирания през периода: лекоатлетите Злати Димитров и Тодор Георгиев, Димитър Димитров и Себайдин Халим - вдигане на тежести, боксьорите Венелин Стефанов, Джан Мехмед, Атанас Йорданов, Андриян Ангелов, Гюндуан Демир, Митко Николов и Мехмед Мехмед.

Злати Димитров получи поощрителна награда

Бяха отличени и най-добрите отбори в периода от февруари до април. На първо място са боксьорите, които са носители на Купа България.

Отборът по бокс - номер 1 на училището за шампиони

Втори и трети са две хандбални формации: до 19 години, водени от Светослав Божков - втори за купата на България и 15-годишните с треньор Христо Йорданов - трети за Купата на България.

Треньорът Христо Йорданов прие наградите на хандбалистите

Борците - носители на Купа Добрич, са четвърти в класацията за отбор на спортното училище

Най-добрите получиха още и възстановителни средства от партньора на училището Biomeda:

No Comments Yet.

Leave a comment