Спортното училище награди свой възпитаник за третото място на маратона на София

Лекоатлетът Йордан Петров се класира на трето място на маратона на София преди 2 дни.

Пред учениците в училището за шампиони в Добрич директор на СУ "Георги Стойков Раковски" Николай Дяков поздрави спортиста за отличния резултат на силното състезание в столицата. 12-класникът бе награден с официалния екип на училището, сувенири и медикаменти за възстановяване.
Директорът Николай Дяков обяви, че ще се превърне в традиция добре представилите се на състезания ученици да бъдат награждавани и от училището. За всички прославили през годината спортното училище, Добрич и страната ще бъде осигурен летен възстановителен лагер.
Йордан Петров от клуб "Добруджа 99" преди 2 седмици участва на Световното първенство по полумаратон в Каварна.
Първото му участие на състезание по маратон бе в София.
Очаквах класиране около 8 място, а целта ми бе да постигна време под 2 часа и 50 минути, сподели Йордан в интревю за Добрич Онлайн. Той е подобрил и двете си цели - завърши трети и избяга разстоянието от 42.195 км. за впечатляващите 2 часа и 35 минути. Доволен съм много от постигнатото, благодаря за добрата подготовка на моя треньор и на директора на училището, сподели лекоатлетът.
Той насочва своята подготовка към Европейското първенство на 10 км. То ще се проведе през следващата година в Правец. Първите двама от републиканското през май ще се класират за Европейското.
Йордан Петров тази година завършва училище и ще кандидатства в НСА. Решил е да се посвети на спорта, да тренира усилено дълги години и да постига добри резултати. Затова няма да е изненада, ако видим добричлията на следващите олимпийски игри в Рио.

No Comments Yet.

Leave a comment