Спортното училище в Добрич празнува 30-годишен юбилей

Над 1500 са възпитаниците на СУ "Георги Стойков Раковски" от създаването му. Те са спечелили над 3000 медала на републикански и значими международни състезания - сред тях и 15 златни на световни първенства.

30 години от създаването си навършва спортното училище в Добрич. Тържеството, с което ще се отбележи юбилея, ще се проведе на 25 април, от 10.30 часа, в зала "Добрич" - органова зала. На него ще бъдат представени успехите, постигнати през тези три десетилетия. Плакети и награди ще бъдат връчени на бивши директори, учители и треньори, допринесли за развитието на СУ "Георги Стойков Раковски", както и на спортистите, прославили училището, Добрич и страната - участници на Олимпийски игри, световни и европейски шампиони. Очаква се на тържеството да присъстават и да бъдат отличени бившите възпитаници на училището за шампиони - боксьорите Стойка Петрова, Мариян Момчев и Юлиян Строгов, лекоатлетът Галин Георгиев, плувкинята Невяна Митева, тежкоатлетката Сийка Стоева, волейболистката Нели Маринова и много други. Изпратени са покани до министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева и диркеторите на всички спортни училища в страната. Спортистите ще бъдат поздравени с музикални изпълнения на съседите им от СОУ "Климент Охридски". На сцената своите умения ще покажат състезателките по художествена гимнастика.

От ръководството на СУ "Георги Стойков Раковски" отправят покана към всички бивши ученици и преподаватели да гостуват на тържеството.

Общо 22 са спортните училища в страната. На база спечелени медали съобразно броя ученици, СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич е сред първите 6 в България. Целта е през юбилейната 2014 година да бъдат завоювани 200 медала от държавни първенства и Купа България.

No Comments Yet.

Leave a comment