Възстановяват паралелката по волейбол в спортното училище в Добрич

Още от тази есен спортовете в СУ "Георги Стойков Раковски" ще се увеличат на девет.
След като от тази учебна година новият директор на училището за шампиони Николай Дяков възстанови паралелката по художествена гимнастика, през следващата е планирано това да се случи и с волейбола след 10-годишно прекъсване.
Предстои до дни СУ "Георги Стойков Раковски" и ВК "Добруджа 07" да изпратят съвместно мотивирано писмо до министъра на спорта с искане от учебната 2013/14 година да се възстанови приемът по волейбол в училището.
Предпоставките това да се случи са традициите на града ни в този спорт и добрата база. Паралелката по волейбол ще спомогне за още по-големи успехи на ВК "Добруджа 07", уверен е Николай Дяков -  директор на СУ "Георги Стойков Раковски". Обучението в спортно училище дава възможност за двуразови тренировки, тренировъчни лагери и др.
Приемът по волейбол тази есен ще бъде в 5, 6 и 7 клас, и за двата пола - момчета и момичета.
С възраждането на волейбола възпитаниците на спортното училище в Добрич ще се обучават в 9 вида спорт.
Броят може да се закръгли в следващите години на 10 - колкото са били спортовете при откриването на училището, коментира директорът Николай Дяков. Това може да се осъществи след откриването на басейна в Добрич, при възстановяване и на паралелката по плуване.

No Comments Yet.

Leave a comment