Волейболът се завръща в спортното училище в Добрич

Един от емблематичните за града ни спортове - отново в училището за шампиони!
Искането на СУ "Георги Стойков Раковски" и ВК "Добруджа 07" за възстановяване на приема по волейбол в училището вече е официално одобрено от Министерството на спорта.
Паралелката се завръща след 10 годишно прекъсване още от септември.
Приемът ще бъде и при двата пола - момчета и момичета, в 5, 6, 7, 8 и 9 клас.
Предстоят разговори между ръководството на спортното училище и ВК "Добруджа 07", на които ще се учочнят точният брой ученици по възрасти, преподавателите и др.
С включването на волейбола броят на спортовете в СУ "Георги Стойков Раковски" се увеличава на 9. Припомняме, че от настоящата учебна година новият директор на училището за шампиони Николай Дяков възстанови паралелката по художествена гимнастика.
Неговата амбиция е скоро да се достигне оптималният брой спортове - 10.
Вече се водят разговори с концесионера на басейн "Русалка" и след пускането му в експлоатация се планира и плувните спортове да се завърнат в програмата за обучение в СУ "Георги Стойков Раковски". Плуването е донесло много слава на училището и Добрич, коментира Николай Дяков. С възстановяването на паралелките по волейбол и плуване вече всички спортове, които имат достатъчно представителност и успехи в Добрич, ще се изучават в училището, заяви директорът му.
Николай Дяков очаква още по-силно присъствие и развитие на футболната паралелка, заради единомислието с новия изпълнителен директор на клуба Светослав Петров как да се постигне израстване на школата на Добруджа. Екснационалът е възпитаник на спортното училище, а негов треньор е бил именно Николай Дяков.

No Comments Yet.

Leave a comment