За трета поредна година се увеличават спортовете в училището за шампиони в Добрич

Общият им брой ще стане 10 - колкото са били при откриването на СУ "Георги Стойков Раковски" преди 30 години.

Плуването ще се завърне в спортното училище в Добрич. Очаква се единствено министърът на спорта да утвърди план приема за 2014/2015 учебна година. В него е заложено в СУ "Георги Стойков Раковски" 7 ученика да тренират плуване.

Всички изисквания за възстановяване на този спорт са изпълнени. Подготовката ще се води в плувен комплекс "Русалка". Преподавател ще бъде треньорът Светлин Колев. Вече има желаещи деца да постъпят в класа по плуване, което също е фактор за одобрение на паралелката по този традиционен за Добрич спорт.

Припомняме, че с встъпването си в длъжност директорът на СУ "Георги Стойков Раковски" Николай Дяков вече увеличи броя на спортовете от 7 на 9. От 2012 година в училището за шампиони се завърна обучението по художествена гимнастика, а от 2013 година - по волейбол.

Целта на директора Ниолай Дяков е в чест на 30-годишния юбилей на СУ "Георги Стойков Раковски" броят на спортовете да се увеличи на 10, като се възстанови и обучението по плуване. Всички тези 10 спорта са били в програмата на училището и при откриването му - лека атлетика, футбол, хандбал, волейбол, бокс, борба, вдигане на тежести, колоездене, художествена гимнастика.

No Comments Yet.

Leave a comment