ЗАПОЧНА 34-АТА УЧЕБНА ГОДИНА В УЧИЛИЩЕТО ЗА ШАМПИОНИ В ДОБРИЧ

За 33 години съществуване са завоювани над 2000 медала от републикански първенства, над 200 от възпитаниците на училището са национални състезатели, участвали с успех на олимпийски игри, световни и европейски първенства.

По традиция новата учебна година в СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич бе открита на 1 септември. Ученици, учители, треньори и родители се събраха днес на тържествена церемония в двора на училището за шампиони.

Това училище е уникално, то възпитава не само в познания, но възпитава в дух, в постоянство, учи децата, че само с усилия и труд могат да се постигат успехи, отбеляза д-р Емилия Баева - заместник-кмет "Хуманитарни дейности" на Община град Добрич. От свое име и от името на кмета Йордан Йорданов тя пожела на учениците да са здрави и смели, и да слушат своите преподаватели, за да могат заедно да постигат успехи.

"На първи септември спортните училища поемаме по пътя на знанието и спортните успехи. Този ден е много специален празник за всеки от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. За мен е чест и удоволствие да ви приветствам с добре дошли на тържественото откриване на новата учебна година в единственото по рода си училище в областта, което с гордост и достойнство носи името на своя патрон Георги Стойков Раковски, училище, което с многобройните си постижения издига престижа на нашия град и нашата страна", каза в своето слово директорът Николай Дяков. Той отбеляза, че за 33 години са спечелени над 2000 медала от републикански първенства. Училището се гордее с над 200 национални състезатели, медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства.

 

Честта да вдигне българското знаме на церемонията днес имаше ученикът Панайот Димитров. През лятото борецът спечели бронзов медал на Олимпиадата за спортисти с увреден слух в Самсун, Турция.

 

 

Поздравителен адрес до учениците, учителите, треньорите и ръководството на СУ "Георги Стойков Раковски" изпрати министърът на спорта Красен Кралев, който им пожелава много успехи през новата учебна година.

 

 

Първият школкси звънец бе най-вълнуващ за най-малките възпитаници на учлилището - петокласниците, които днес за първи път прекрачиха прага на своето ново училище и поеха по един нов път на своето личностно и спортно израстване.

 

 

По традиция на първия учебен петокласниците в спортното училище получиха раници. Те са със специален джоб за спечелените медали, отбеляза директорът на СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич Николай Дяков.

 

No Comments Yet.

Leave a comment