Започна юбилейната година в спортното училище в Добрич

Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич е учебното заведение, което прави момчетата мъже, а девойките - мъжки момичета, заяви при откриването директорът Николай Дяков.

По традиция новата учебна година в училището за шампиони започна още в първия работен ден на септември. Школото навлиза в своята 30-та година. През нея в училището ще се обучават 220 деца в 9 вида спорт - лека атлетика, хандбал, бокс, вдигане на тежести, борба, футбол, колоездене, художествена гимнастика и новият - волейболът.

Сред официалните гости на откриването бяха зам. кметът на Добрич Камелия Койчева, Нейчо Нейчев - началник на отдел "Образовние", Пламен Папазов - директор на "Спортни имоти", Иван Манолов - председател на БФС - Добрич, Мариана Чешитева - представител на спонсора на училището фирма "Биомеда", която се грижи за медикаментозното възстановяване и предпазването от травми на учениците. Присъстваха гости от други училища и представители на спортни клубове.

Такава е съдбата ни - да сме винаги първи, каза в обръщението си към учениците директорът Николай Дяков. Той отбеляза, че през миналата учебна година 2/3 от учениците са медалисти и се надява, през тази всички да постигнат призово класиране. Николай Дяков поздрави най-малките ученици в СУ "Г. С. Раковски" - петокласниците, за избора им и ги увери, че за тях ще се грижат най-добрите спортни специалисти и учители.

Училището е едно от младите в Добрич, но вече се слави със своите традиции и с постигнатите спортни успехи през годините прославя града, каза в приветствието си от името на общината зам. кметът Камелия Койчева.

По случай откриването на новата учебна година до Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич са изпратени поздравителни адреси от министъра на образованието Анелия Клисарова и областния управител на Добрич Недко Марчев.
На церемонията по откриването възпитаниците на СУ "Г. С. Раковски" демонстрираха, че освен спортен, имат и певчески талант.

Първи в класната стая влязоха новите ученици - петокласниците. Преди това те получиха подарък от училището - раница, в която да слагат учебниците си и спечелените медали.

No Comments Yet.

Leave a comment