Започна 35-ата учебна година в училището за шампиони в Добрич

По традиция учебната година за СУ „Георги Стойков Раковски“ - Добрич започна по-рано от останалите училища в града. В двора се събраха ученици, учители, треньори и родители.

На откриването присъстваха Ася Кръчмарова, секретар на Община град Добрич и Наталия Франгова, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Честта да вдигне българското знаме на церемонията имаше единадесетокласникът Александър Александров – Национален състезател по борба, печелил златни и сребърни медали.

Приветствено слово до учениците, учителите, треньорите и ръководството на СУ „Георги Стойков Раковски“ изпрати министърът на спорта Красен Кралев.

Първият учебен ден се свързва с вярата в доброто бъдеще, с вечния стремеж на българина към познанието и се превръща в празник на духовността и просвещението. Скъпи ученици, тук във вашето училище, ще срещнете приятели, ще постигнете своите цели и мечти и ще градите името си на отлични ученици и спортисти. Убеден съм, че всички вие обичате спорта и ще работите упорито, за да се развивате като успешни състезатели и чрез спорта да възпитавате значими ценности. Вие сте бъдещето на българския спорт и аз вярвам, че занапред ще представите успешно България на големи световни спортни форуми.

Приветствие от името на Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич, прочете Ася Кръчмарова.

СУ „Георги Стойков Раковски“ през всичките години от своето създаване е школа за спортни таланти, които неведнъж са покорявали спортни върхове и са прославяли Добрич у нас и по света. Скъпи ученици, бъдете устремени, преследвайте смело мечтите си, бъдете различни и направете така, че след време да показвате с трепет Спортното училище на своите деца.

Отново сме на старта. За своята 35-годишна история Спортното училище се е доказало като уникално и единствено в областта за подготовка на шампиони в девет вида спорта. Този ден е много специален празник за всеки от нас, защото е символ на почет на българина към знанието и образованието. Тук започват да се коват всички успехи на нашите спортисти, прославяли нашия град и родина, каза в своето слово директорът Николай Дяков.

Първият учебен звънец удари за най-малките възпитаници - 14 петокласници прекрачиха прага на своето ново училище и поеха по пътя на спортното израстване.

По традиция на първия учебен ден петокласниците получиха раници. Те са със специален джоб за спечелените медали, отбеляза директорът на СУ „Георги Стойков Раковски“ - Добрич Николай Дяков.

No Comments Yet.

Leave a comment